pondělí 19. ledna 2009

F4U Corsair - stavebnice

Přišla mi objednaná stavebnice F4U Corsair od LMmodel. Poměrně malá a hlavně hodně lehká krabice obsahuje všechny výřezy z EPP, pytlíček s drobnými překližkovými díly a nějakou bižuterií, táhla a bowden, uhlíkové pásky k vyztužení křídel a trupu a průhledná kabina. A také CD ROM s návodem, stejný lze i stáhnout ze stránek výrobce.
Trup je složen ze dvou částí (přední a ocasní) a ještě samostatného prstence z EPP coby ukončení motorového krytu. Trup je prostorový a po sesazení částí nasucho vypadá pěkně. Jenom se mi zdá, že čelo předního dílu nemá správný úhel a po připevnění motorového krytu (do kterého se má zalepit motorová přepážka) míří tento vzhůru. Jinými slovy i osa motorku by mířila vzhůru. Uvidím až se sem dostanu ve stavbě, zda tak opravdu je. Pokud ano, náprava je snadná, stačí ubrousit čelo přední části trupu do správného úhlu.
Křídlo je vzhledem k charakteristickému tvaru rozděleno na pět částí, střední osazovaná do trupu a pak každá polovina křídla ze dvou. Díly k sobě perfektně pasují, úkosy jsou skvěle provedeny a nikde nic nepřesahuje ani nechybí.
Výškovka i směrovka mají zaoblené hrany (!) stejně jako koncové oblouky křídel.
Celkově jsou všechny EPP výřeza velmi kvalitně provedeny, už se těším na stavbu a hlavně létání.