sobota 3. září 2011

FunJet, regulátor Turnigy plush a vrtule 4,5x4,1

Po včerejším létání jsem do modelu dal regulátor Turnigy Plush 40A. A hned jsem vyzkoušel osadit vrtuli APC E 4,5x4,1. Zkouška v pokoji prokázala, že motor běží bez jakéhokoliv vynechávání a vrtule správně ječí. Tah je zřetelně menší, než s vrtulí 5,5x4,5, ale snad to bude stačit. Doufám také v menší odběr, dle DC by běl být do 40A. Tak uvidíme.

Pro start dávám skoro plný plyn (tah se mi zdá docela malý). Model zrychluje o poznání hůře, ale zase má menší snahu se stáčet doleva. Při létání je znát potřeba dávat více plynu, jinak je tah malý. Rovněž akcelerace je o dost horší, rychlost se mi zdá tak podobná, jako s předchozím regulátorem a vrtulí 5,5x4,5. Létám skoro pořád na 70-80% plynu. Po necelých třech minutách motorového letu značně slábne tah a tak přistávám.
Podobně vypadají i ostatní lety, jen trochu více plachtím abych jednak prodloužil dobu letu a jednak abych dal čas elektronice a baterii trochu vychladnout.
Menší vrtule očekávané prodloužení letové doby nepřinesla, rychlost také ne, výrazně se však zhoršila dynamika letu. Zkusím tedy příště vrtuli 5,5x4,5.