středa 7. září 2011

Závěsná váha

Objednal jsem si na Ebay závěsnou váhu. Občas potřebuji zvážit něco (nejen model), co prostě nelze na normální váhy, které mám k dispozici umístit. A tak závěsná váha za 100 korun českých i s poštovným stála za vyzkoušení. Váží dle údajů až do 45 kg s přesností 10 g, do 10 kg s přesností 5 g. Vyzkoušel jsem zavěšení jedné baterky, která má podle přesné váhy 204,3 g. A závěsná váha ukázala 210 a po chviličce změnila údaj na 205 g. To samozřejmě nic naříká o tom, jaká je skutečná přesnost při větších zatíženích, ale i přesnost v pár desítkách gramů mi bude stačit a výsledek testu naznačuje, že by tomu tak mohlo být..  
Baterie je napájená 2 malými tužkovými bateriemi AAA. Ty v dodávce nebyly, ale to už bych chtěl za ty peníze moc. Provedení je dost solidní, tělo je z pevného plastu a vzbuzuje důvěru, že i těch 45 kg unese. Display je perfektně čitelný a příjemně modře podsvícený.
Neuvěřitelné je, že v dnešní době, kdy pošta kontroluje zásilky a všichni si stěžují na zpoždění, přišla zásilka z HK za týden od objednání.